Ontdek de fascinerende wereld van slaap

Je ligt wakker, turend naar het plafond, en je vraagt je af of je de enige bent die zo worstelt met slapen. Maar weet dat je niet alleen bent. Ontzettend veel mensen hebben last van slaapproblemen. Ze komen voor in allerlei vormen en maten. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten slaapproblemen, de oorzaken en de gevolgen ervan.

Mijn specialisatie in slaapproblemen

Na jarenlang werken in dit veld, durf ik te zeggen dat ik gespecialiseerd ben in slaapproblemen. Of het nu gaat om chronische slapeloosheid, het verhelpen van nachtmerries, het leren omgaan met slaapapneu of hulp bij het afbouwen van slaapmedicatie, ik kan je helpen. En het maakt niet uit hoe oud je bent. Ik bied begeleiding aan zowel volwassenen als kinderen.

Dus of je nu een jonge ouder bent die worstelt met een baby die niet wil slapen, een tiener met nachtmerries, of een oudere volwassene die moeite heeft met slapen door slaapapneu, ik ben er om je te helpen. Samen kunnen we een oplossing vinden voor jouw slaapproblemen.

Slapeloosheid

Wanneer je langdurig wakker ligt, voelt een goede nachtrust bijna net zo aan als het winnen van een loterij. Helaas is er een kleine kans dat je de loterij wint, maar goed slapen kun je leren!

Lees meer over slapeloosheid

Slaapmedicatie

Het krijgen van slaappillen voelt misschien als een opluchting. Maar is dit ook de oplossing voor jouw slaapprobleem?

Lees meer over slaapmedicatie

Slaapproblemen bij kinderen

De signalen van slaaptekort bij kinderen zijn heel vaak anders dan bij volwassenen. Zo worden kinderen bijvoorbeeld juist heel druk, terwijl volwassenen zich terugtrekken en stiller worden.

Lees meer over slaapproblemen bij kinderen

Slaapapneu

Slaapapneu is een slaapstoornis die de gezondheid ernstig belemmert. Maar veel mensen weten niet dat ze deze slaapstoornis hebben of hebben moeite met het volhouden van de behandeling, die een slaapcentrum heeft aanbevolen.

Lees meer over slaapapneu

Nachtmerries

Nachtmerries; een stoorzender voor de gezonde nachtrust. Met een effectieve en relatief kortdurende behandeling kom jij van jouw nachtmerries af.

Lees meer over nachtmerries

Slaap & Stress

Stress heeft een negatieve invloed op slaap. Wanneer jij stress ervaart en daar hinder van ondervindt in de nacht dan wordt er in de training aandacht besteed aan stressmanagement. Dat houdt in dat je leert om beter om te gaan met stress, zodat je meer psychische veerkracht ontwikkelt.

Lees verder over de invloed van stress op slaap

Verstoringen in bioritme

Het slaap- en waakritme, ook wel het bioritme genoemd, staat onder invloed van veel factoren. Hierdoor kunnen er makkelijk verstoringen optreden in het bioritme.

Lees meer over verstoringen in bioritme

Slaap & Verkeer

Wanneer je te weinig slaap krijgt, al is het maar één nacht, dan heb je grotere kans op een ongeluk in het verkeer. Dit komt omdat je aandacht, concentratie en reactiesnelheid afnemen.

Lees meer over slaap in het verkeer
Bezig met laden...