Direct hulp bij klachten

Loop je ergens tegenaan en begin je klachten te ontwikkelen? Bij mij kun je direct terecht, zonder verwijsbrief. Het is belangrijk om vroeg in te grijpen en bij voorkeur preventief. Zo voorkom je dat problemen en klachten onnodig erger worden. In plaats van een diagnose te stellen, zoals een depressie of angststoornis, ga ik liever met je in gesprek en luister ik naar jouw verhaal. Ik geloof namelijk dat een label soms te snel op klachten wordt geplakt.

Vergoedingen

Sinds 2019 werk ik samen met Caredate en word ik vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Voor meer informatie kun je terecht bij Caredate. Helaas kan ik momenteel geen vergoeding vanuit de basiszorgverzekering bieden voor mensen die een verzekering hebben bij Menzis, CZ, VGZ, Salland/ENO en Aevita.

De kosten voor individuele begeleiding zijn €105,- per sessie van 50 minuten. Voor begeleiding met twee personen, bijvoorbeeld bij partnerbegeleiding, is het tarief €140,- voor 75 minuten. Een (familie)opstelling kost €150,- en duurt 90-120 minuten. Na elke sessie betaal je dit bedrag via een overboeking.

Mijn begeleiding komt ook in aanmerking voor vergoeding vanuit je aanvullende zorgverzekering. Controleer de polisvoorwaarden en/of informeer bij je zorgverzekeraar naar de vergoedingsmogelijkheden. Vraag dan specifiek naar psychosociale therapie. De meeste aanvullende pakketten vergoeden rond de €40,-. Omdat de vergoeding niet via het basispakket loopt, wordt je eigen risico van €385,- (of hoger) niet aangesproken. Bovendien is er geen verwijsbrief nodig. Een overzicht van zorgverzekeraars en de vergoedingsmogelijkheden vind je hier.

Basis zorgverzekering 

Je kunt kiezen voor vergoede of onvergoede zorg. Je krijgt alleen een vergoeding vanuit je basisverzekering als er sprake is van een psychische stoornis zoals omschreven in de DSM 5 (het diagnostiek handboek voor de geestelijke gezondheidszorg). De verwijzing verloopt dan via de huisarts en je hebt een verwijsbrief nodig. Na een psychologisch onderzoek, krijg je dan een diagnose en wordt er een behandelplan opgesteld. Dit neemt meer tijd in beslag en je moet meer stappen doorlopen dan bij onvergoede zorg.

De vergoede zorg trajecten verlopen via Caredate, zij zijn een officieel erkende zorginstelling in de BasisGGZ (AGB-code 2222 1012). Voor 2024 heeft Caredate met alle grote zorgverzekeraars een contract. En zo niet, dan neemt Caredate het verschil voor haar rekening. Het enige dat je zelf betaalt is je eigen risico.

Klachten die niet worden vergoed

Alleen psychische stoornissen (volgens de DSM 5) komen in aanmerking voor een vergoeding vanuit de basisverzekering. Voor veel problemen of klachten krijg je geen vergoeding, bijvoorbeeld voor:

  • Relatietherapie of -problemen
  • Slaapstoornissen
  • Preventie van depressieve, paniek en angst en problematisch alcoholgebruik
  • Aanpassingsstoornis (emotionele en psychische stress die ontstaat bij belangrijke veranderingen in het leven)
  • Enkelvoudige fobieën, delier, en een aantal seksuele stoornissen
  • Burn-out of burn-outklachten
  • Klachten omtrent rouw- en verlies
  • Een aantal behandelmethoden, waaronder neurofeedback, psychoanalyse, ACT

Alternatieve vergoeding via werkgever 

Werkgevers zien steeds meer het belang in van het voorkomen van uitval op werk. Daarom staan zij vaak open om hierin te investeren. Via jouw werkgever kun je vragen het traject te laten vergoeden wanneer je niet aanvullend verzekerd bent. Deze hebben daar meestal een budget voor en zij kunnen vaak profiteren van financiële voordelen.

Kosten op locatie 

Een afspraak op een eigen gekozen locatie, bijvoorbeeld een huisbezoek, brengt extra kosten met zich mee. Deze zijn afhankelijk van de tijdsduur van de reis. Daarnaast worden de reiskosten (€ 0,30 per km) in rekening gebracht.

Even overleggen?

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je mij vrijblijvend benaderen via 06 – 44 37 35 37 of info@brittvanhest.nl, of via het contactformulier.

Bezig met laden...