Mindgym: mentaal sporten voor een frisse geest

In het boek 'Mindgym' van Wouter de Jong las ik iets grappigs. Hij schrijft dat we het heel normaal vinden om onze tanden te poetsen, maar dat het nog niet zo vanzelfsprekend is om ook onze geest te 'poetsen'. Of zoals hij het noemt: mentaal sporten, oftewel 'mindgym'. Hij wil met zijn boek bijdragen aan het normaliseren van 'mindgym'. En nu komt het leuke zinnetje: "Zodat als je niet mentaal sport, anderen vinden dat je uit je hoofd gaat stinken." Hoe geweldig zou het zijn als we tegen elkaar kunnen zeggen: "Hey, misschien moet jij eens gaan mindgymmen, want het stinkt daar bovenin."

Ik geloof dat iedereen wel eens op een punt komt in het leven waarin het niet helemaal lekker loopt. Dat je even niet meer weet hoe je het moet aanpakken om weer 'lekker te gaan ruiken in je hoofd'. En op dat moment kom ik dan om het hoekje kijken. Ik ben een psycholoog (op basis van complementaire psychosociale zorg) die jou niet gaat vertellen hoe je het anders moet gaan doen, maar iemand die naast je gaat staan en met je mee denkt. Samen kijken we wat wel goed gaat in jouw leven en waar je krachten liggen. En wie weet nemen de klachten dan wel af of verdwijnen ze zelfs. Maar dat is niet het doel. Het doel is om te leren hoe je om kunt gaan met lastige gedachten en gevoelens. Wat maakt jouw leven waardevol? Waar sta jij 's ochtends voor op?

Behandelvormen

Naast de gebruikelijke psychologische behandelvormen, zoals CGT (Cognitieve Gedragstherapie), EMDR (traumabehandeling) en ACT (Acceptance and Commitment Therapy), werk ik ook met een haptonomische inslag. Bij haptonomie gaat het om echt contact maken en luisteren naar je gevoelswereld. We werken niet op de bank en hebben geen fysiek contact, maar ik gebruik wel veel oefeningen vanuit de haptonomie. Dit wordt ook wel complementaire psychosociale therapie genoemd. Daarnaast doe ik ook familieopstellingen, lees hier daar meer over.

Contact

Ben je enthousiast geworden? Neem dan contact met mij op via het contactformulier, stuur een mail naar info@brittvanhest.nl of bel me op 06-44 37 35 37.

Ervaring

Ik heb ervaring met onder andere burn-out gerelateerde problemen, tinnitus en hyperacusis, angsten en somberheid, levensfase problematiek, piekeren, negatief zelfbeeld, rouw en verlies, relatieproblemen, lichte trauma en zingevingsvragen. Staat jouw probleem hier niet tussen? Neem gerust contact op om te kijken of ik toch wat voor je kan betekenen.

Over sommige onderwerpen heb ik meer informatie geschreven. Lees vooral verder als het je aandacht heeft.

Slaapproblemen

Slaap heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad, al sinds mijn studietijd in Psychologie. Ik vind het geweldig om mensen te helpen hun slaapproblemen aan te pakken.

Het is zo'n alledaags proces, we doen het elke dag, maar toch weten veel mensen er weinig van. Dat is waar ik graag verandering in breng. Ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis te delen en mensen te onderwijzen over dit fascinerende onderwerp. Wie weet, misschien kan ik je helpen om je nachtrust te verbeteren!

Dus, als je klaar bent om meer te leren over de wereld van slaap en hoe het je leven kan beïnvloeden, ben je hier op de juiste plek. Laten we samen deze reis aangaan!

Lees meer over verschillende soorten, oorzaken en gevolgen

Tinnitus & Hyperacusis

Het is niet makkelijk als je constant ongewenste geluiden hoort in je oren of hoofd, of als normale geluiden voor jou te hard of ondraaglijk zijn. Dit kan een enorme druk op je dagelijkse leven leggen en je levenskwaliteit beïnvloeden. We snappen dat dit behoorlijk frustrerend kan zijn, vooral als er geen duidelijke oorzaak of oplossing voor handen is. Maar weet je, je bent niet alleen en er zijn manieren om hiermee om te gaan.

Omgaan met ongewenste geluiden en geluidsovergevoeligheid
Bezig met laden...