Slaapproblemen

Er zijn ontzettend veel mensen die last hebben van slaapproblemen, je bent dan ook zeker niet de enige hierin! Slaapproblemen zijn er in vele soorten en maten. Hieronder lees je meer over verschillende soorten, oorzaken en gevolgen.

Inmiddels durf ik te zeggen dat ik ben gespecialiseerd in slaapproblemen, denk hierbij o.a. aan chronische slapeloosheid, verhelpen van nachtmerries, leren leven met slaapapneu en hulp bij het afbouwen van slaapmedicatie. Ik bied hierin begeleiding zowel aan volwassenen als aan kinderen.

Slapeloosheid

Wanneer je langdurig wakker ligt, voelt een goede nachtrust bijna net zo aan als het winnen van een loterij. Helaas is er een kleine kans dat je de loterij wint, maar goed slapen kun je leren!

Lees meer over slapeloosheid

Slaapmedicatie

Het krijgen van slaappillen voelt misschien als een opluchting. Maar is dit ook de oplossing voor jouw slaapprobleem?

Lees meer over slaapmedicatie

Slaapproblemen bij kinderen

De signalen van slaaptekort bij kinderen zijn heel vaak anders dan bij volwassenen. Zo worden kinderen bijvoorbeeld juist heel druk, terwijl volwassenen zich terugtrekken en stiller worden.

Lees meer over slaapproblemen bij kinderen

Slaapapneu

Slaapapneu is een slaapstoornis die de gezondheid ernstig belemmert. Maar veel mensen weten niet dat ze deze slaapstoornis hebben of hebben moeite met het volhouden van de behandeling, die een slaapcentrum heeft aanbevolen.

Lees meer over slaapapneu

Nachtmerries

Nachtmerries; een stoorzender voor de gezonde nachtrust. Met een effectieve en relatief kortdurende behandeling kom jij van jouw nachtmerries af.

Lees meer over nachtmerries

Slaap & Stress

Stress heeft een negatieve invloed op slaap. Wanneer jij stress ervaart en daar hinder van ondervindt in de nacht dan wordt er in de training aandacht besteed aan stressmanagement. Dat houdt in dat je leert om beter om te gaan met stress, zodat je meer psychische veerkracht ontwikkelt.

Lees verder over de invloed van stress op slaap

Verstoringen in bioritme

Het slaap- en waakritme, ook wel het bioritme genoemd, staat onder invloed van veel factoren. Hierdoor kunnen er makkelijk verstoringen optreden in het bioritme.

Lees meer over verstoringen in bioritme

Slaap & Verkeer

Wanneer je te weinig slaap krijgt, al is het maar één nacht, dan heb je grotere kans op een ongeluk in het verkeer. Dit komt omdat je aandacht, concentratie en reactiesnelheid afnemen.

Lees meer over slaap in het verkeer
Bezig met laden...